Aktuális Az alapítvány ÉN-terápia KONFERENCIÁK Eranus Peregrinus Rajtunk a világ szeme Találkozási pontjaink
Arkánum Szellemi Iskola
„Iskolánk nem tudást vagy meggyőződést közvetít, hanem remélhetőleg a jövőben nélkülözhetetlen képességeket kíván ébreszteni az ide talált emberekben, életkorra való tekintet nélkül. Milyen képességekről beszélünk?
  • Odaadás a tudás és igazság iránt, valóságszeretet.
  • A lélek erejének és bátorságának megalapozása a mai világ igazi állapotának felismeréséhez.
  • Az individuális ember lelki-szellemi integritása iránti elkötelezettség, amely az egyéni sors különlegességének tiszteletén és a szellemi világfejlődésben játszott pótolhatatlan szerepének felismerésén alapul.
  • Rálátás az ember és világának szellemi alapjaira, közös fejlődésének törvényszerűségeire. (...)
  • Egy gazdag lelki kultúra kiépítése, amely megalapozza a világ sorsa iránti érdeklődés és önzetlen felelősségérzet kialakulását.”

Cara Wilson:
Szeretettel, Otto

Ez a könyv a Cara Wilson és Otto Frank, Anna Frank édesapja közötti majd húsz éves szokatlan levelezést dokumentálja. A történet a szerző tizennegyedik életévében kezdődött, amikor egy készülő filmhez megpályázta Anna Frank szerepét. Cara Wilson levelet írt Ottonak, és Otto válaszolt. Hogy ez mit is jelent, csak az tudhatja, aki tisztában van azzal, hogy Otto minden levelet megválaszolt – miután a lánya naplója nyilvánosságra került, utána kosárszám érkeztek Ottohoz a levelek. Így lett Cara Wilson is az egyike Otto világszerte élő „gyermekeinek”. Majd húsz év levelezés után került sor az első és egyetlen találkozásra Baselben. Cara Wilson Otto Frankban nem csupán egy minden ellenérzéstől mentes, jóindulatú és bölcs emberre talált, hanem egy Holokauszt-túlélőre is, aki felette állt minden cionista kicsinyességnek, függetlenül attól, hogy támogatta Izrael önálló állammá szervezését. Számtalan ember életében, mind kisebb, mind nagyobb kérdésekben Otto élő útmutatóvá vált, aki tévedhetetlenül mindig az igazi emberré válás irányába mutatott.

„Szerintem, az embereknek meg kell ismerniük önt.
Tartozik a társadalomnak azzal, hogy felfedi csodálatos életfelfogásának titkát.”

Cara Wilson Otto Franknak írt leveléből,
1968. augusztus 27.

Aktuális   |   Az alapítvány   |   ÉN-terápia   |   KONFERENCIÁK   |   Eranus   |   Peregrinus   |   Rajtunk a világ szeme   |   Találkozási pontjaink